De beurs in New York heeft vrijdag mooie winsten geboekt. De sterindex Dow Jones won 2,20 procent, de op een na grootste dagwinst van het jaar. De technologie-index Nasdaq wipte 3 procent hoger.

Beleggers waren duidelijk enthousiast over de beslissingen die de leiders van de eurolanden namen op de tweedaagse EU-top in Brussel eerder deze week.

Afnemende spanning

In navolging van de Europese beurzen gingen ook de indices in New York al vanaf beursopening de hoogte in. Die winst dikte in de loop van de handelsdag verder aan.

De maatregelen die de leiders van de zeventien eurolanden hebben aangekondigd, worden beschouwd als tegemoetkomingen aan Italië en Spanje. De hoop is dat de spanning op de financiële markten door de beslissingen zal afnemen.

Noodfondsen

Er wordt ingegrepen op de werking van de noodfondsen voor de eurozone. Zo zal het permanente noodfonds ESM in de toekomst rechtstreeks probleembanken kunnen herkapitaliseren. (Belga/TV)

De beurs in New York heeft vrijdag mooie winsten geboekt. De sterindex Dow Jones won 2,20 procent, de op een na grootste dagwinst van het jaar. De technologie-index Nasdaq wipte 3 procent hoger. Beleggers waren duidelijk enthousiast over de beslissingen die de leiders van de eurolanden namen op de tweedaagse EU-top in Brussel eerder deze week.Afnemende spanning In navolging van de Europese beurzen gingen ook de indices in New York al vanaf beursopening de hoogte in. Die winst dikte in de loop van de handelsdag verder aan. De maatregelen die de leiders van de zeventien eurolanden hebben aangekondigd, worden beschouwd als tegemoetkomingen aan Italië en Spanje. De hoop is dat de spanning op de financiële markten door de beslissingen zal afnemen.Noodfondsen Er wordt ingegrepen op de werking van de noodfondsen voor de eurozone. Zo zal het permanente noodfonds ESM in de toekomst rechtstreeks probleembanken kunnen herkapitaliseren. (Belga/TV)