In februari werden - op jaarbasis - 250.000 huizen verkocht. Dat is een daling met 17 procent. Analisten gepolst door het persagentschap Bloomberg hielden rekening met een verkoop van 290.000 woningen. De mediaanprijs voor een nieuwe woning zakte met 8,9 procent tegenover februari 2010.

De nieuwbouw in de VS lijdt onder de felle concurrentie van de bestaande woningen. Van die woningen komen er heel wat op de markt, doordat bepaalde Amerikanen niet langer in staat zijn hun hypotheeklening af te lossen. Op die markt is evenwel geen sprake van groei. Integendeel, de verkoop daalde er met 9,6 procent.

In februari werden - op jaarbasis - 250.000 huizen verkocht. Dat is een daling met 17 procent. Analisten gepolst door het persagentschap Bloomberg hielden rekening met een verkoop van 290.000 woningen. De mediaanprijs voor een nieuwe woning zakte met 8,9 procent tegenover februari 2010. De nieuwbouw in de VS lijdt onder de felle concurrentie van de bestaande woningen. Van die woningen komen er heel wat op de markt, doordat bepaalde Amerikanen niet langer in staat zijn hun hypotheeklening af te lossen. Op die markt is evenwel geen sprake van groei. Integendeel, de verkoop daalde er met 9,6 procent.