Het handelstekort van de grootste economie ter wereld is in oktober met 13 procent geslonken van 44,6 miljard dollar in september tot 38,7 miljard dollar in oktober. Op die manier komt het tekort op het laagste peil sinds januari 2010. Economen hielden voor oktober rekening met een handelstekort van ongeveer 44 miljard dollar.

De export van de VS kwam in oktober met een toename van 3,2 procent tot 158,7 miljard dollar op het hoogste peil sinds augustus 2008 te staan. Die toename heeft onder meer te maken met een forse vraag naar Amerikaanse goederen vanuit Mexico en China. Ook de zwakke dollar maakt het importeren uit de VS aantrekkelijker.

Het handelstekort van de grootste economie ter wereld is in oktober met 13 procent geslonken van 44,6 miljard dollar in september tot 38,7 miljard dollar in oktober. Op die manier komt het tekort op het laagste peil sinds januari 2010. Economen hielden voor oktober rekening met een handelstekort van ongeveer 44 miljard dollar.De export van de VS kwam in oktober met een toename van 3,2 procent tot 158,7 miljard dollar op het hoogste peil sinds augustus 2008 te staan. Die toename heeft onder meer te maken met een forse vraag naar Amerikaanse goederen vanuit Mexico en China. Ook de zwakke dollar maakt het importeren uit de VS aantrekkelijker.