De graadmeter voor februari van de onderzoeksinstelling Conference Board komt in februari uit op 70,4 punten, tegenover 64,8 in januari.

De forse toename komt als een verrassing. Analisten gepolst door Bloomberg hielden rekening met een lichte stijging tot 65,5 punten. Het gaat om het hoogste peil sinds januari 2008.

Ook de Michigan-index, de andere barometer die dient om het consumentenvertrouwen in de grootste economie ter wereld te meten, scoorde begin februari van 74,2 tot 75,1 hoger dan verwacht. Beide barometers worden nauwlettend gevolgd, aangezien de consumentenbestedingen goed zijn voor 70 procent van de VS-economie.

De graadmeter voor februari van de onderzoeksinstelling Conference Board komt in februari uit op 70,4 punten, tegenover 64,8 in januari. De forse toename komt als een verrassing. Analisten gepolst door Bloomberg hielden rekening met een lichte stijging tot 65,5 punten. Het gaat om het hoogste peil sinds januari 2008. Ook de Michigan-index, de andere barometer die dient om het consumentenvertrouwen in de grootste economie ter wereld te meten, scoorde begin februari van 74,2 tot 75,1 hoger dan verwacht. Beide barometers worden nauwlettend gevolgd, aangezien de consumentenbestedingen goed zijn voor 70 procent van de VS-economie.