De olieprijzen zijn maandag fors gedaald als gevolg van ongerustheid over een verdere uitbreiding van de schuldencrisis in de eurozone en het vertragen van de wereldwijde economische groei.

In de Aziatische handel daalde de prijs voor een vat (159 liter) van de Noordzeesoort Brent voor levering in augustus met 1,14 dollar, tot 112,07 dollar. De prijs voor een vat ruwe olie van de Amerikaanse soort West Texas Intermediate (WTI) zakte met 1,39 dollar, tot 92,01 dollar.

Griekenland

Het afwenden van een faillissement van Griekenland is volgens experten bij het begin van de nieuwe handelsweek het allesoverheersende onderwerp. Een uitbreiding van de crisis zou tot het vertragen van de wereldwijde economie kunnen leiden en tot een geringere vraag naar ruwe olie.

Verder zorgde ook een reeks opvallend zwakke conjuctuurgegevens uit de VS voor een dalende vraag op de oliemarkten. (Belga)

De olieprijzen zijn maandag fors gedaald als gevolg van ongerustheid over een verdere uitbreiding van de schuldencrisis in de eurozone en het vertragen van de wereldwijde economische groei. In de Aziatische handel daalde de prijs voor een vat (159 liter) van de Noordzeesoort Brent voor levering in augustus met 1,14 dollar, tot 112,07 dollar. De prijs voor een vat ruwe olie van de Amerikaanse soort West Texas Intermediate (WTI) zakte met 1,39 dollar, tot 92,01 dollar. Griekenland Het afwenden van een faillissement van Griekenland is volgens experten bij het begin van de nieuwe handelsweek het allesoverheersende onderwerp. Een uitbreiding van de crisis zou tot het vertragen van de wereldwijde economie kunnen leiden en tot een geringere vraag naar ruwe olie. Verder zorgde ook een reeks opvallend zwakke conjuctuurgegevens uit de VS voor een dalende vraag op de oliemarkten. (Belga)