Het voorstel werd aangenomen met 13 stemmen voor en 10 tegen en opent de weg voor een debat in plenaire zitting in de Senaat. De Republikeinen verwierpen het voorstel.

De centrale elementen zijn meer inspraak voor aandeelhouders, een grotere bescherming voor consumenten en een nieuwe rol voor de Federal Reserve, het Amerikaanse stelsel van centrale banken. De Fed zou het toezicht over de kleinere banken moeten afgeven aan een nog op te richten reguleringsautoriteit, maar wel de waakhond blijven van de grote financiële instellingen.

Het Huis van Afgevaardigden had in december al een eigen voorstel aangenomen, dat op een aantal punten gevoelig verschilt van het wetsvoorstel van Dodd.

Het voorstel werd aangenomen met 13 stemmen voor en 10 tegen en opent de weg voor een debat in plenaire zitting in de Senaat. De Republikeinen verwierpen het voorstel. De centrale elementen zijn meer inspraak voor aandeelhouders, een grotere bescherming voor consumenten en een nieuwe rol voor de Federal Reserve, het Amerikaanse stelsel van centrale banken. De Fed zou het toezicht over de kleinere banken moeten afgeven aan een nog op te richten reguleringsautoriteit, maar wel de waakhond blijven van de grote financiële instellingen. Het Huis van Afgevaardigden had in december al een eigen voorstel aangenomen, dat op een aantal punten gevoelig verschilt van het wetsvoorstel van Dodd.