Het voegt eraan toe dat het "nog te vroeg is om te spreken van een omslag in de ontwikkeling".

De voor het seizoen gecorrigeerde werkloosheid kwam in de periode februari-april uit op 437.000 personen, negenduizend minder dan in de vorige driemaandsperiode.

Volgens het CBS blijkt uit recent beschikbaar gekomen gegevens dat de situatie op de arbeidsmarkt in het eerste kwartaal van 2010 nog niet is verbeterd. Zo was er ook een verdere daling van het aantal openstaande vacatures en kromp het aantal banen fors.

De Nederlandse minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner noemt de eerste daling van de werkloosheid sinds tijden "een bemoedigend signaal". Volgens de demissionair CDA-bewindsman komt het goede nieuws sneller dan verwacht. Hij hoopt dat het een trend is die zich de komende maanden doorzet.

Het voegt eraan toe dat het "nog te vroeg is om te spreken van een omslag in de ontwikkeling". De voor het seizoen gecorrigeerde werkloosheid kwam in de periode februari-april uit op 437.000 personen, negenduizend minder dan in de vorige driemaandsperiode. Volgens het CBS blijkt uit recent beschikbaar gekomen gegevens dat de situatie op de arbeidsmarkt in het eerste kwartaal van 2010 nog niet is verbeterd. Zo was er ook een verdere daling van het aantal openstaande vacatures en kromp het aantal banen fors. De Nederlandse minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner noemt de eerste daling van de werkloosheid sinds tijden "een bemoedigend signaal". Volgens de demissionair CDA-bewindsman komt het goede nieuws sneller dan verwacht. Hij hoopt dat het een trend is die zich de komende maanden doorzet.