Maandag bereikten de ministers van Financiën van de eurozone een akkoord over technische modaliteiten voor eventuele hulp aan Griekenland. Het gaat om de grote lijnen van een bijstandsmechanisme, waarvan de details momenteel worden uitgeklaard.

Rehn zei vrijdag dat de Europese Commissie "klaar staat om haar deel te doen en een Europees kader voor te stellen voor gecoördineerde en voorwaardelijke hulp". Hij vindt het "belangrijk" dat het voorbereidingswerk dat nu geleverd wordt, op de top van staats- en regeringsleiders eind volgende week "politiek afgesloten" wordt. Een woordvoerder van de Commissie zei vrijdag ook dat "nu het technisch kader wordt opgesteld, zodat de Europese Raad een politieke beslissing kan nemen".

Griekenland staat evenwel (nog) niet op de agenda van de Lentetop, al liet een hoge diplomaat wel verstaan dat "er nog heel wat dagen overblijven eer de top donderdag begint" en dat de agenda dus nog kan wijzigen.

Vooral Duitsland, dat een beslissing over hulp aan Griekenland steeds opnieuw uitstelt om de druk op het land op te voeren, is niet bepaald happig op het agenderen van 'het Griekse probleem'.

Het door Angela Merkel geopperde idee om Griekenland uit de eurozone te zetten, noemt Commissievoorzitter Barroso ondertussen "absurd".

Maandag bereikten de ministers van Financiën van de eurozone een akkoord over technische modaliteiten voor eventuele hulp aan Griekenland. Het gaat om de grote lijnen van een bijstandsmechanisme, waarvan de details momenteel worden uitgeklaard. Rehn zei vrijdag dat de Europese Commissie "klaar staat om haar deel te doen en een Europees kader voor te stellen voor gecoördineerde en voorwaardelijke hulp". Hij vindt het "belangrijk" dat het voorbereidingswerk dat nu geleverd wordt, op de top van staats- en regeringsleiders eind volgende week "politiek afgesloten" wordt. Een woordvoerder van de Commissie zei vrijdag ook dat "nu het technisch kader wordt opgesteld, zodat de Europese Raad een politieke beslissing kan nemen". Griekenland staat evenwel (nog) niet op de agenda van de Lentetop, al liet een hoge diplomaat wel verstaan dat "er nog heel wat dagen overblijven eer de top donderdag begint" en dat de agenda dus nog kan wijzigen. Vooral Duitsland, dat een beslissing over hulp aan Griekenland steeds opnieuw uitstelt om de druk op het land op te voeren, is niet bepaald happig op het agenderen van 'het Griekse probleem'. Het door Angela Merkel geopperde idee om Griekenland uit de eurozone te zetten, noemt Commissievoorzitter Barroso ondertussen "absurd".