Het verschil van 12 procent betekent niet dat alle voedselproducten goedkoper zijn. "Voor sommige producten wordt aan de andere kant van de grens iets meer betaald", luidt het bij OIVO, dat woensdag in Doornik de studie voorstelde.

Afhankelijk van het product zijn er grote prijsverschillen. De prijsopnemingen werden uitgevoerd in maart en april in de vestigingen van Aldi, Lidl en Carrefour dichtbij de Frans-Belgische grens.

Van de 40 vergelijkbare voedingsproducten zijn er 16 voedingsproducten goedkoper in België en 24 producten goedkoper in Frankrijk. Goedkoper in België zijn producten zoals onder meer smeermargarine, wortelen, eetappelsienen, varkenskoteletten, diepgevroren frieten, gerookte zalm, olijfolie, brood, cornflakes en sinaasappelsap.

In Frankrijk zijn dan weer producten zoals onder meer verse vis, flessenwater, braadkip, cola light, scharreleieren, rundvlees, babyvoeding, pasta's, tomaten, bananen, bier en halfvolle melk goedkoper.

Het verschil van 12 procent betekent niet dat alle voedselproducten goedkoper zijn. "Voor sommige producten wordt aan de andere kant van de grens iets meer betaald", luidt het bij OIVO, dat woensdag in Doornik de studie voorstelde. Afhankelijk van het product zijn er grote prijsverschillen. De prijsopnemingen werden uitgevoerd in maart en april in de vestigingen van Aldi, Lidl en Carrefour dichtbij de Frans-Belgische grens. Van de 40 vergelijkbare voedingsproducten zijn er 16 voedingsproducten goedkoper in België en 24 producten goedkoper in Frankrijk. Goedkoper in België zijn producten zoals onder meer smeermargarine, wortelen, eetappelsienen, varkenskoteletten, diepgevroren frieten, gerookte zalm, olijfolie, brood, cornflakes en sinaasappelsap. In Frankrijk zijn dan weer producten zoals onder meer verse vis, flessenwater, braadkip, cola light, scharreleieren, rundvlees, babyvoeding, pasta's, tomaten, bananen, bier en halfvolle melk goedkoper.