Dat meldt De Standaard vrijdag. Daarnaast is er echter ook de schuld die voortvloeit uit de waarborgen die de overheid aan een reeks overheidsinstellingen verleent.

Het meeste van die gewaarborgde schuld moet bij de schuld van de Vlaamse overheid gevoegd worden, wat de totale schuld eind vorig jaar op 6,8 miljard euro bracht, zo blijkt uit het antwoord van minister van Begroting Philippe Muyters (N-VA) op vragen van LDD-fractieleider Lode Vereeck.

Ten slotte zijn er ook nog de schulden van PPS-constructies, die niet meetellen bij de berekening van de overheidsschuld maar uiteindelijk wel aan de Vlaamse overheid worden doorgerekend. Die schuld bedraagt 3,9 miljard euro, exclusief de schulden van de BAM.

Dat meldt De Standaard vrijdag. Daarnaast is er echter ook de schuld die voortvloeit uit de waarborgen die de overheid aan een reeks overheidsinstellingen verleent. Het meeste van die gewaarborgde schuld moet bij de schuld van de Vlaamse overheid gevoegd worden, wat de totale schuld eind vorig jaar op 6,8 miljard euro bracht, zo blijkt uit het antwoord van minister van Begroting Philippe Muyters (N-VA) op vragen van LDD-fractieleider Lode Vereeck. Ten slotte zijn er ook nog de schulden van PPS-constructies, die niet meetellen bij de berekening van de overheidsschuld maar uiteindelijk wel aan de Vlaamse overheid worden doorgerekend. Die schuld bedraagt 3,9 miljard euro, exclusief de schulden van de BAM.