Vlaanderen heeft zich beter van de crisis hersteld dan Wallonië. Dat blijkt uit de Regionale Rekeningen van de Natio­nale Bank.

In 2012 was de Vlaamse economie 1,44 procent groter dan in 2008. De Waalse groeide in die periode met 0,14 procent. Brussel nam een tussenpositie in met een groei van 0,73 procent. Dat blijkt uit de Regionale Rekeningen van de Natio­nale Bank, schrijft De Standaard.

De cijfers corrigeren het beeld dat in juni vorig jaar werd geschetst op basis van een rapport van het Federaal Planbureau. Dat liet uitschijnen dat de Waalse economie de crisis beter had doorstaan dan de Vlaamse. Maar dat waren prognoses, die nu zijn bijgesteld.

De verschillen zijn niet zo heel groot. In 2009 kromp Vlaanderen sterker dan Wallonië, en in 2010 groeide Wallonië meer. Maar in 2011 en 2012 waren de rollen om­gekeerd. Per saldo komt Vlaande­ren er beter uit. (Belga/KVDA)

Vlaanderen heeft zich beter van de crisis hersteld dan Wallonië. Dat blijkt uit de Regionale Rekeningen van de Natio­nale Bank. In 2012 was de Vlaamse economie 1,44 procent groter dan in 2008. De Waalse groeide in die periode met 0,14 procent. Brussel nam een tussenpositie in met een groei van 0,73 procent. Dat blijkt uit de Regionale Rekeningen van de Natio­nale Bank, schrijft De Standaard. De cijfers corrigeren het beeld dat in juni vorig jaar werd geschetst op basis van een rapport van het Federaal Planbureau. Dat liet uitschijnen dat de Waalse economie de crisis beter had doorstaan dan de Vlaamse. Maar dat waren prognoses, die nu zijn bijgesteld. De verschillen zijn niet zo heel groot. In 2009 kromp Vlaanderen sterker dan Wallonië, en in 2010 groeide Wallonië meer. Maar in 2011 en 2012 waren de rollen om­gekeerd. Per saldo komt Vlaande­ren er beter uit. (Belga/KVDA)