Die beklemtoont dat het stijgingsritme de laatste maanden aan het dalen is. In mei waren er nog 5,2 pct meer werklozen.

Volgens Muyters is er ook sprake van enkele positieve signalen. Het aantal werkloze jongeren (-25 jaar) daalt voor het eerst met 2,2 procent. Ook de jongeren in wachttijd zien hun aantal met 4,4 procent afnemen. Op geografische vlak is er voor het eerst een daling van de werkloosheid in Kortrijk-Roeselare en in Gent, Hasselt en Tongeren.

De langdurig werklozen zagen hun aantal in juni fors toenemen (+26,4 procent), terwijl er bij de kortdurige werklozen (minder dan een jaar werkloos, nvdr) een daling was met 7,4 procent. De werkloosheidsgraad in juni komt uit op 6,84 pct, tegen 6,75 procent in mei en 6,81 procent in juni vorig jaar.

Die beklemtoont dat het stijgingsritme de laatste maanden aan het dalen is. In mei waren er nog 5,2 pct meer werklozen. Volgens Muyters is er ook sprake van enkele positieve signalen. Het aantal werkloze jongeren (-25 jaar) daalt voor het eerst met 2,2 procent. Ook de jongeren in wachttijd zien hun aantal met 4,4 procent afnemen. Op geografische vlak is er voor het eerst een daling van de werkloosheid in Kortrijk-Roeselare en in Gent, Hasselt en Tongeren. De langdurig werklozen zagen hun aantal in juni fors toenemen (+26,4 procent), terwijl er bij de kortdurige werklozen (minder dan een jaar werkloos, nvdr) een daling was met 7,4 procent. De werkloosheidsgraad in juni komt uit op 6,84 pct, tegen 6,75 procent in mei en 6,81 procent in juni vorig jaar.