Maandag raakte bekend dat het Belgische begrotingstekort voor 2014 zal uitkomen boven de 3 procent bbp (bruto binnenlands product).

Federaal kijkt men dan vooral in de richting van de deelstaten. Zo wordt het tekort voor Vlaanderen geraamd op 800 miljoen euro en voor Wallonië op 1 miljard euro.

De Vlaamse regering wilde dat genoemde tekort van 800 miljoen euro maandag niet bevestigen, met name omdat de cijfers 'definitief noch stabiel' waren. Intussen bevestigt een betrouwbare bron aan Belga wel dat het tekort voor 2014 uiteindelijk uitkomt op 563,4 miljoen euro.

Dat het tekort toch lager uitvalt, zou onder meer te maken hebben met hogere inkomsten uit gewestbelastingen. Woensdagmiddag wordt in het Vlaams Parlement gedebatteerd over de begrotingskwestie.

Maandag raakte bekend dat het Belgische begrotingstekort voor 2014 zal uitkomen boven de 3 procent bbp (bruto binnenlands product). Federaal kijkt men dan vooral in de richting van de deelstaten. Zo wordt het tekort voor Vlaanderen geraamd op 800 miljoen euro en voor Wallonië op 1 miljard euro. De Vlaamse regering wilde dat genoemde tekort van 800 miljoen euro maandag niet bevestigen, met name omdat de cijfers 'definitief noch stabiel' waren. Intussen bevestigt een betrouwbare bron aan Belga wel dat het tekort voor 2014 uiteindelijk uitkomt op 563,4 miljoen euro. Dat het tekort toch lager uitvalt, zou onder meer te maken hebben met hogere inkomsten uit gewestbelastingen. Woensdagmiddag wordt in het Vlaams Parlement gedebatteerd over de begrotingskwestie.