'Sommigen hebben ons verschillende malen gecontacteerd om hun verhuisplannen te bespreken', aldus Daniele Nouy, die binnen de ECB verantwoordelijk is voor de supervisie van banken. Zo'n 20 instellingen hebben al een licentie voor de eurozone aangevraagd, klinkt het.

Volgens het Europese recht moet een bank die diensten in de EU wil aanbieden, zoals depositorekeningen of kredieten, een onafhankelijk filiaal in de Europese Unie hebben. Zolang Groot-Brittannië deel uitmaakt van de Unie is er geen probleem, maar met de brexit zouden heel wat banken zich moeten herorganiseren.

Onder meer Brussel is kandidaat om financiële activiteiten te huisvesten, net als Parijs, Frankfurt, Dublin en Amsterdam. De brexit zou normaal tegen maart 2019 moeten afgerond zijn.

Lees ook: Brexit doet Vlaanderen bloeden

'Sommigen hebben ons verschillende malen gecontacteerd om hun verhuisplannen te bespreken', aldus Daniele Nouy, die binnen de ECB verantwoordelijk is voor de supervisie van banken. Zo'n 20 instellingen hebben al een licentie voor de eurozone aangevraagd, klinkt het. Volgens het Europese recht moet een bank die diensten in de EU wil aanbieden, zoals depositorekeningen of kredieten, een onafhankelijk filiaal in de Europese Unie hebben. Zolang Groot-Brittannië deel uitmaakt van de Unie is er geen probleem, maar met de brexit zouden heel wat banken zich moeten herorganiseren. Onder meer Brussel is kandidaat om financiële activiteiten te huisvesten, net als Parijs, Frankfurt, Dublin en Amsterdam. De brexit zou normaal tegen maart 2019 moeten afgerond zijn.Lees ook: Brexit doet Vlaanderen bloeden