De vertrouwensindex van de Europese Commissie stijgt van een herziene 104,1 in augustus naar 105,6 in september. Economen gepolst door Bloomberg hielden rekening met een stabilisering op 104,1.

Met de verbetering van het sentiment van Duitsland tot Italië tonen de gegevens van de Europese Commissie aan dat een groeivertraging in China het herstel in de eurozone voorlopig niet in de weg staat.

Toch heeft de Europese Centrale Bank (ECB) meer stimuli voor de Europezs economie in het vooruitzicht gesteld. Na zes maanden van kwantitatieve versoepeling snijden de beleidsmakers van de ECB namelijk in hun groei- en de inflatieprognoses tot 2017.

Het rapport van de Commissie laat een toename van het vertrouwen in de industrie van de eurozone zien van - 3,7 in augustus tot - 2,2 in september, wat te maken heeft met hogere verwachtingen met betrekking tot de productie.

Het sentiment in de dienstensector stijgt van 10,1 tot 12,4 als gevolg van een toenemende vraag in de komende maanden. (BO)

De vertrouwensindex van de Europese Commissie stijgt van een herziene 104,1 in augustus naar 105,6 in september. Economen gepolst door Bloomberg hielden rekening met een stabilisering op 104,1.Met de verbetering van het sentiment van Duitsland tot Italië tonen de gegevens van de Europese Commissie aan dat een groeivertraging in China het herstel in de eurozone voorlopig niet in de weg staat. Toch heeft de Europese Centrale Bank (ECB) meer stimuli voor de Europezs economie in het vooruitzicht gesteld. Na zes maanden van kwantitatieve versoepeling snijden de beleidsmakers van de ECB namelijk in hun groei- en de inflatieprognoses tot 2017.Het rapport van de Commissie laat een toename van het vertrouwen in de industrie van de eurozone zien van - 3,7 in augustus tot - 2,2 in september, wat te maken heeft met hogere verwachtingen met betrekking tot de productie. Het sentiment in de dienstensector stijgt van 10,1 tot 12,4 als gevolg van een toenemende vraag in de komende maanden. (BO)