Verkopers van consumptiegoederen - van auto's tot wasmachines - en die daarbij kredieten of leningen aanbieden, hebben nog tot 1 mei volgend jaar de tijd om een (financieeljuridische) opleiding te volgen en een examen af te leggen. Maar er bliojkkt weinig belangstelling, schrijft Het Belang van Limburg zaterdag.

Er gelden voortaan nieuwe regels voor het consumentenkrediet, waardoor de consument die een lening aangaat, beter wil beschermen. Wie niet slaagt voor het examen, kan vanaf 1 mei 2017 geen financiering meer aanbieden aan zijn klanten. Sinds november 2015 krijgen verkopers de gelegenheid om de opleiding volgen.

Die overgangsperiode is inmiddels ruim halfweg, maar voorlopig is er weinig animo voor de nieuwe regeling.

Er hebben zich nog maar 235 mensen ingeschreven bij de toezichthouder, de Autoriteit voor Financiële Diensten, terwijl er enkele tienduizenden verkopers in aanmerking komen voor het examen. (Belga/BO)

Verkopers van consumptiegoederen - van auto's tot wasmachines - en die daarbij kredieten of leningen aanbieden, hebben nog tot 1 mei volgend jaar de tijd om een (financieeljuridische) opleiding te volgen en een examen af te leggen. Maar er bliojkkt weinig belangstelling, schrijft Het Belang van Limburg zaterdag.Er gelden voortaan nieuwe regels voor het consumentenkrediet, waardoor de consument die een lening aangaat, beter wil beschermen. Wie niet slaagt voor het examen, kan vanaf 1 mei 2017 geen financiering meer aanbieden aan zijn klanten. Sinds november 2015 krijgen verkopers de gelegenheid om de opleiding volgen. Die overgangsperiode is inmiddels ruim halfweg, maar voorlopig is er weinig animo voor de nieuwe regeling. Er hebben zich nog maar 235 mensen ingeschreven bij de toezichthouder, de Autoriteit voor Financiële Diensten, terwijl er enkele tienduizenden verkopers in aanmerking komen voor het examen. (Belga/BO)