De toename van de detailverkoop komt onverwacht na vier maanden van dalingen. Vooral een prima cijfer voor Frankrijk (+2,1 procent) maar een negatief cijfer voor Duitsland (-1,6 procent).

De detailhandel in ons land zakte in januari licht (-0,2 procent) na een forse toename met 1,6 procent in december.

Voor de volledige eurozone hielden economen rekening met een lichte daling met 0,1 procent. Tegenover januari 2011 bleef het verkoopvolume ongewijzigd. In de volledige Europese Unie was er een stijging met 0,4 procent tegenover december en met 0,7 procent tegenover januari 2011. (Belga/BO)

De toename van de detailverkoop komt onverwacht na vier maanden van dalingen. Vooral een prima cijfer voor Frankrijk (+2,1 procent) maar een negatief cijfer voor Duitsland (-1,6 procent). De detailhandel in ons land zakte in januari licht (-0,2 procent) na een forse toename met 1,6 procent in december. Voor de volledige eurozone hielden economen rekening met een lichte daling met 0,1 procent. Tegenover januari 2011 bleef het verkoopvolume ongewijzigd. In de volledige Europese Unie was er een stijging met 0,4 procent tegenover december en met 0,7 procent tegenover januari 2011. (Belga/BO)