Het directoraat-generaal Fiscaliteit en Douane van de Europese Commissie hebben besloten dat Frankrijk geen enkele Europese regel heeft overtreden toen het de accijnzen op zware bieren met 160 procent verhoogde.

Met Frankrijk als het belangrijkste exportland is de beslissing een ware klap in het gezicht van de Belgische brouwerswereld.

De brouwers hebben in april hun klacht ingediend bij de commissie. De verhoging van de accijnzen op zware bieren met 160 procent werd beschouwd als een protectionistische maatregel omdat het gros van de zware bieren in Frankrijk van buitenlandse afkomst is.

Wijn, champagne en lichtere bieren, zoals pils, bleven van de accijnsverhoging gespaard.(Belga/NS)

Het directoraat-generaal Fiscaliteit en Douane van de Europese Commissie hebben besloten dat Frankrijk geen enkele Europese regel heeft overtreden toen het de accijnzen op zware bieren met 160 procent verhoogde. Met Frankrijk als het belangrijkste exportland is de beslissing een ware klap in het gezicht van de Belgische brouwerswereld. De brouwers hebben in april hun klacht ingediend bij de commissie. De verhoging van de accijnzen op zware bieren met 160 procent werd beschouwd als een protectionistische maatregel omdat het gros van de zware bieren in Frankrijk van buitenlandse afkomst is. Wijn, champagne en lichtere bieren, zoals pils, bleven van de accijnsverhoging gespaard.(Belga/NS)