Dat hebben de aandeelhouders bekendgemaakt.

Cera, KBC Ancora, MRBB en de andere vaste aandeelhouders verzekeren de aandeelhoudersstabiliteit en de verdere ontwikkeling van de KBC-groep. In 2004 sloten ze daarover een overeenkomst voor tien jaar. Deze afspraken worden nu verlengd voor opnieuw tien jaar.

Door de verlengde afspraken zullen ze ook in de toekomst blijvend meer dan 30 procent van het totale aantal aandelen in de KBC-groep groeperen, luidt het. KBC verwelkomt alvast de verankeringsafspraken.

Vandaag is KBC Ancora de belangrijkste aandeelhouder van de KBC-groep, met een belang van 18,6 procent. De financiële coöperatie Cera, goed voor meer dan 400.000 vennoten, is rechtstreeks goed voor 2,7 procent. Cera en dochter KBC Ancora worden wel als één partij beschouwd. De verlenging van de overeenkomst zal op 1 december 2014 ingeluid worden.

"De afspraken zorgen voor stabiliteit en continuïteit", aldus Johan Thijs, ceo van de KBC-groep.(Belga/NS)

Dat hebben de aandeelhouders bekendgemaakt. Cera, KBC Ancora, MRBB en de andere vaste aandeelhouders verzekeren de aandeelhoudersstabiliteit en de verdere ontwikkeling van de KBC-groep. In 2004 sloten ze daarover een overeenkomst voor tien jaar. Deze afspraken worden nu verlengd voor opnieuw tien jaar. Door de verlengde afspraken zullen ze ook in de toekomst blijvend meer dan 30 procent van het totale aantal aandelen in de KBC-groep groeperen, luidt het. KBC verwelkomt alvast de verankeringsafspraken. Vandaag is KBC Ancora de belangrijkste aandeelhouder van de KBC-groep, met een belang van 18,6 procent. De financiële coöperatie Cera, goed voor meer dan 400.000 vennoten, is rechtstreeks goed voor 2,7 procent. Cera en dochter KBC Ancora worden wel als één partij beschouwd. De verlenging van de overeenkomst zal op 1 december 2014 ingeluid worden."De afspraken zorgen voor stabiliteit en continuïteit", aldus Johan Thijs, ceo van de KBC-groep.(Belga/NS)