De uitvoer van goederen vanuit de grootste economie van de eurozone nam in augustus toe met 2,4 procent tegenover juli. In juli werd een een beperkte toename met 0,4 procent opgetekend in vergelijking met de maand ervoor. De forse toename in augustus komt als een verrassing, want analisten hielden rekening met een terugval met 0,6 procent. De invoer nam toe met 0,3 procent op maandbasis.

"De veerkracht vande Duitse economie middenin de Europese schulcencrisis blijft verbazen ", aldus Carsten Brzeski , econoom bij ING Group in Brussel. " Hoewel het vangnet steeds dunner wordt en de economische vooruitzichten ingetogen blijven , ziet het er niet naar uit dat Duitsland in een recessie belandt, " verduidelijkt Brzeski.

De Duitse economie, die normaal gezien erg afhankelijk is van de uitvoer naar landen binnen de eurozone, zag de uitvoer naar de landen buiten Europa in augustus fors toenemen. De uitvoer naar landen binnen de eurozone daalde in de laatste zomermaand met 3,1 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar , terwijl de leveringen aan niet- EU-landen met 13 procent opveerden.

Reden tot euforie is er niet. De Duitse economie verliest aan slagkracht door een terugval van de consumentenuitgaven binnen Europa en het ondernemersvertrouwen dat in september op het laagste peil in tweeënenhalf jaar is beland. (BO/Bloomberg)

De uitvoer van goederen vanuit de grootste economie van de eurozone nam in augustus toe met 2,4 procent tegenover juli. In juli werd een een beperkte toename met 0,4 procent opgetekend in vergelijking met de maand ervoor. De forse toename in augustus komt als een verrassing, want analisten hielden rekening met een terugval met 0,6 procent. De invoer nam toe met 0,3 procent op maandbasis."De veerkracht vande Duitse economie middenin de Europese schulcencrisis blijft verbazen ", aldus Carsten Brzeski , econoom bij ING Group in Brussel. " Hoewel het vangnet steeds dunner wordt en de economische vooruitzichten ingetogen blijven , ziet het er niet naar uit dat Duitsland in een recessie belandt, " verduidelijkt Brzeski. De Duitse economie, die normaal gezien erg afhankelijk is van de uitvoer naar landen binnen de eurozone, zag de uitvoer naar de landen buiten Europa in augustus fors toenemen. De uitvoer naar landen binnen de eurozone daalde in de laatste zomermaand met 3,1 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar , terwijl de leveringen aan niet- EU-landen met 13 procent opveerden. Reden tot euforie is er niet. De Duitse economie verliest aan slagkracht door een terugval van de consumentenuitgaven binnen Europa en het ondernemersvertrouwen dat in september op het laagste peil in tweeënenhalf jaar is beland. (BO/Bloomberg)