Voor 2014 werd aan de vakbonden van het spoor al een voorschot uitbetaald bvan in totaal 3,7 miljoen euro. Daarnaast werden in 2012 en 2013 78 en in 2014 73 vakbondsmilitanten vrijgesteld van dienst.

Die cijfers komen van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant als antwoord op een schriftelijke vraag van Inez De Coninck (N-VA).

"De toelage wordt uitgekeerd om de vakorganisaties de middelen te bieden, die na overleg nodig worden geacht, om een degelijke dienstverlening van de Belgische Spoorwegen te waarborgen", aldus Galant.

Het gaat onder meer om een bestedingsbedrag voor dezelfde apparatuur als het administratieve personeel, met name een standaar computer, een standaard gsm en beperkt belkrediet.

"De vakorganisaties verbinden er zich in dit verband toe de procedures van paritair overleg die wettelijk en statutair zijn voorzien na te leven met inbegrip van het akkoord over de werkonderbrekingen", aldus de minister. (Belga/BO)

Voor 2014 werd aan de vakbonden van het spoor al een voorschot uitbetaald bvan in totaal 3,7 miljoen euro. Daarnaast werden in 2012 en 2013 78 en in 2014 73 vakbondsmilitanten vrijgesteld van dienst. Die cijfers komen van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant als antwoord op een schriftelijke vraag van Inez De Coninck (N-VA). "De toelage wordt uitgekeerd om de vakorganisaties de middelen te bieden, die na overleg nodig worden geacht, om een degelijke dienstverlening van de Belgische Spoorwegen te waarborgen", aldus Galant. Het gaat onder meer om een bestedingsbedrag voor dezelfde apparatuur als het administratieve personeel, met name een standaar computer, een standaard gsm en beperkt belkrediet. "De vakorganisaties verbinden er zich in dit verband toe de procedures van paritair overleg die wettelijk en statutair zijn voorzien na te leven met inbegrip van het akkoord over de werkonderbrekingen", aldus de minister. (Belga/BO)