Griekenland wil zich na een akkoord met zijn geldschieters snel weer bevoorraden op de internationale kapitaalmarkt. "We keren in 2017 terug naar de markten", zo heeft de Griekse regeringsleider Alexis Tsipras verklaard aan het Atheense zondagsblad RealNews. Het land kan "misschien veel vroeger" dan voorzien de crisis achter zich laten, zo klinkt het nog.

Vicepremier Giannis Dragasakis gaat er zaterdag in de krant Naftemporiki ook vanuit dat er na een akkoord met de schuldeiser nog negen tot twaalf miljard euro naar Athene zal komen. Een groot deel van dat bedrag kan bijdragen tot de heropleving van de Griekse economie, zegt Dragasakis.

Wellicht eind volgende week zal het derde luik van het harde bezuinigingspakket aan het Griekse parlement worden voorgelegd. Daarin wordt onder meer een verhoging van de indirecte belastingen met 1,8 miljard euro voorzien.

Bovendien zou er volgende week ook gestemd worden over een "automatische schuldenrem". Wanneer de begroting te veel van het vooropgestelde traject afwijkt, zouden namelijk automatisch nieuwe besparingen - onder meer verlagingen van de uitkeringen en lonen - worden ingevoerd.

Over de precieze details wordt momenteel nog onderhandeld met de schuldeisers. Vorige week zondag had het parlement in Athene al een omstreden pensioen- en belastinghervorming goedgekeurd, ter waarde van 3,6 miljard euro.

Lees ook: 'Grieken misnoegd na nieuwe hervormingen: 'Alles wat Tsipras beloofd heeft was een leugen'.

(Belga/SD)

Vicepremier Giannis Dragasakis gaat er zaterdag in de krant Naftemporiki ook vanuit dat er na een akkoord met de schuldeiser nog negen tot twaalf miljard euro naar Athene zal komen. Een groot deel van dat bedrag kan bijdragen tot de heropleving van de Griekse economie, zegt Dragasakis. Wellicht eind volgende week zal het derde luik van het harde bezuinigingspakket aan het Griekse parlement worden voorgelegd. Daarin wordt onder meer een verhoging van de indirecte belastingen met 1,8 miljard euro voorzien. Bovendien zou er volgende week ook gestemd worden over een "automatische schuldenrem". Wanneer de begroting te veel van het vooropgestelde traject afwijkt, zouden namelijk automatisch nieuwe besparingen - onder meer verlagingen van de uitkeringen en lonen - worden ingevoerd. Over de precieze details wordt momenteel nog onderhandeld met de schuldeisers. Vorige week zondag had het parlement in Athene al een omstreden pensioen- en belastinghervorming goedgekeurd, ter waarde van 3,6 miljard euro. Lees ook: 'Grieken misnoegd na nieuwe hervormingen: 'Alles wat Tsipras beloofd heeft was een leugen'.(Belga/SD)