Voor wie een jaar lang gebruik wil maken van de autosnelwegen in de grootste economie van de eurozone zal binnen afzienbare tijd 100 euro moeten neertellen.

Maar er komen ook tolvignetten voor een kortere termijn, waarvan dan bijvoorbeeld toeristen gebruik kunnen maken. Volgens Focus gaat het in dat geval om tolvignetten met een geldigheidsduur van 10 dagen en 2 maanden, waarvoor dan respectievelijk 10 en 30 euro zal moeten worden neergeteld. Het ministerie van Verkeer zou mikken op 130 miljoen tolvignetten per jaar.

Toch mag de Duitse 'tolplicht', die in 2016 zou worden ingevoerd, niet tot zwaardere lasten leiden, liet minister van Verkeer Alexander Dobrindt optekenen. De tolbelasting zou worden verlicht via een ecologische parameter voor bijvoorbeeld elektrische wagens. Hoe zuiniger de auto, hoe groter de korting, kortom.

In Oostenrijk en Zwitserland geldt al een tolvignet voor het gebruik van autosnelwegen. In Duitsland is op dit moment al een milieusticker verplicht voor sommige stadscentra. De zogenaamde 'Umweltzones' werden in het leven geroepen om de luchtkwaliteit te bevorderen. (BO)

Voor wie een jaar lang gebruik wil maken van de autosnelwegen in de grootste economie van de eurozone zal binnen afzienbare tijd 100 euro moeten neertellen.Maar er komen ook tolvignetten voor een kortere termijn, waarvan dan bijvoorbeeld toeristen gebruik kunnen maken. Volgens Focus gaat het in dat geval om tolvignetten met een geldigheidsduur van 10 dagen en 2 maanden, waarvoor dan respectievelijk 10 en 30 euro zal moeten worden neergeteld. Het ministerie van Verkeer zou mikken op 130 miljoen tolvignetten per jaar.Toch mag de Duitse 'tolplicht', die in 2016 zou worden ingevoerd, niet tot zwaardere lasten leiden, liet minister van Verkeer Alexander Dobrindt optekenen. De tolbelasting zou worden verlicht via een ecologische parameter voor bijvoorbeeld elektrische wagens. Hoe zuiniger de auto, hoe groter de korting, kortom. In Oostenrijk en Zwitserland geldt al een tolvignet voor het gebruik van autosnelwegen. In Duitsland is op dit moment al een milieusticker verplicht voor sommige stadscentra. De zogenaamde 'Umweltzones' werden in het leven geroepen om de luchtkwaliteit te bevorderen. (BO)