"Ik denk dat het best mogelijk is dat er tegen het einde van 2016 100 dollar per vat wordt betaald," verklaarde de 86-jarige miljardair aan een beperkt publiek in The Commonwealth Club of California in San Francisco.

De 86-jarige T. Boone Pickens, die voorzitter is van het hefboomfonds BP Capital Management (BP staat voor zijn initialen) - schroeft hiermee zijn persoonlijke prognoses terug. Eerder liet de oliemagnaat namelijk uitschijnen dat de olieprijs al in de loop van dit jaar - 2015 - zou oplopen tot 100 dollar per vat.

De olieprijzen zijn sterk gedaald als gevolg van een zwakkere vraag vanuit Azië en Europa, en een boom in de Noord-Amerikaanse productie. De prijs van Amerikaanse ruwe olie (crude futures) is sinds vorige zomer met ruim 60 procent gezakt, en schommelt dinsdag rond de 47,40 per vat.

Pickens voegde er in zijn toespraak aan toe dat het idee van de zogenaamde 'peak oil' - het moment waarop de olieprijs kantelt en onderhevig wordt aan een onomkeerbare neerwaartse spiraal - niet moet worden afgeschreven op basis van de toenemende productie in de VS. "Andere regio's zien hun productie dalen", aldus de oliemagnaat. (CNBC/BO)

"Ik denk dat het best mogelijk is dat er tegen het einde van 2016 100 dollar per vat wordt betaald," verklaarde de 86-jarige miljardair aan een beperkt publiek in The Commonwealth Club of California in San Francisco.De 86-jarige T. Boone Pickens, die voorzitter is van het hefboomfonds BP Capital Management (BP staat voor zijn initialen) - schroeft hiermee zijn persoonlijke prognoses terug. Eerder liet de oliemagnaat namelijk uitschijnen dat de olieprijs al in de loop van dit jaar - 2015 - zou oplopen tot 100 dollar per vat. De olieprijzen zijn sterk gedaald als gevolg van een zwakkere vraag vanuit Azië en Europa, en een boom in de Noord-Amerikaanse productie. De prijs van Amerikaanse ruwe olie (crude futures) is sinds vorige zomer met ruim 60 procent gezakt, en schommelt dinsdag rond de 47,40 per vat.Pickens voegde er in zijn toespraak aan toe dat het idee van de zogenaamde 'peak oil' - het moment waarop de olieprijs kantelt en onderhevig wordt aan een onomkeerbare neerwaartse spiraal - niet moet worden afgeschreven op basis van de toenemende productie in de VS. "Andere regio's zien hun productie dalen", aldus de oliemagnaat. (CNBC/BO)