De Belgische schatkist heeft dinsdag bij een veiling van obligaties op tien jaar, de zogenaamde lineaire OLO's, 4,5 miljard euro opgehaald tegen een rente van 4,25 procent. De vorige gelijkaardige uitgifte dateert van eind november, toen voor 450 miljoen euro opgehaald werd tegen een rente van 5,66 procent.

De utgifte van dinsdag voor obligaties van tien jaar ligt iets boven de verwachtingen. "We zijn heel tevreden", zegt Jean Deboutte van het Agentschap van de Schuld. "Het jaar starten met een vlotte financiering geeft vertrouwen aan beleggers", luidt het. (BO/Belga)

De Belgische schatkist heeft dinsdag bij een veiling van obligaties op tien jaar, de zogenaamde lineaire OLO's, 4,5 miljard euro opgehaald tegen een rente van 4,25 procent. De vorige gelijkaardige uitgifte dateert van eind november, toen voor 450 miljoen euro opgehaald werd tegen een rente van 5,66 procent. De utgifte van dinsdag voor obligaties van tien jaar ligt iets boven de verwachtingen. "We zijn heel tevreden", zegt Jean Deboutte van het Agentschap van de Schuld. "Het jaar starten met een vlotte financiering geeft vertrouwen aan beleggers", luidt het. (BO/Belga)