Dat melden verschillende kranten donderdag. De resultaten volgen op vrijdag 23 juli.

De 91 banken vertegenwoordigen 65 procent van de Europese bankensector. In België gaat het om KBC en Dexia. In Nederland worden ING Bank, Rabobank, ABN/Fortis Bank Nederland en SNS Bank op de rooster gelegd.

De stresstest moet de weerbaarheid van banken tegen een economisch en financieel noodscenario peilen. De scenario's verschillen van lidstaat tot lidstaat. Globaal vallen de testen in twee grote luiken uiteen.

Het macro-economisch scenario bekijkt hoe een (negatief) groeiscenario voor 2010-2011 dat 3 procentpunt onder de voorspellingen van de Europese Commissie ligt de kapitaalbasis van banken zou aanvreten. In het financiële scenario bekijkt het CEBS wat een herhaling van de obligatiecrisis van begin mei op de bankbalansen zou aanrichten.

Dat melden verschillende kranten donderdag. De resultaten volgen op vrijdag 23 juli. De 91 banken vertegenwoordigen 65 procent van de Europese bankensector. In België gaat het om KBC en Dexia. In Nederland worden ING Bank, Rabobank, ABN/Fortis Bank Nederland en SNS Bank op de rooster gelegd. De stresstest moet de weerbaarheid van banken tegen een economisch en financieel noodscenario peilen. De scenario's verschillen van lidstaat tot lidstaat. Globaal vallen de testen in twee grote luiken uiteen. Het macro-economisch scenario bekijkt hoe een (negatief) groeiscenario voor 2010-2011 dat 3 procentpunt onder de voorspellingen van de Europese Commissie ligt de kapitaalbasis van banken zou aanvreten. In het financiële scenario bekijkt het CEBS wat een herhaling van de obligatiecrisis van begin mei op de bankbalansen zou aanrichten.