Er is de jongste dagen een ware stormloop voor de fiscale regularisatie van zwart geld in ruil voor een boete. Dat heeft alles te maken met de deadline voor de fiscale amnestie onder de huidige voorwaarden, die zondag om middernacht verstrijkt.

Tot en met 25 juni hadden al 5.852 Belgen maar liefst 883 miljoen euro zwart geld aangegeven bij Financiën. De voorbije twee weken zijn daar nog maar eens 10.862 aangiften bij gekomen. Dat blijkt uit cijfers van minister van Financiën Koen Geens, zo schrijven de kranten Het Laatste Nieuws, De Tijd en De Standaard.

Ter vergelijking: 2010 was tot nog toe het recordjaar met 2.419 aangiftes voor net geen 700 miljoen euro. Die cijfers zijn nu al ruimschoots overtroffen.

Hogere boetes

De ongeziene stormloop heeft alles te maken met de deadline voor de fiscale amnestie onder de huidige voorwaarden. Die verstrijkt zondag om middernacht.

Maandagochtend, klokslag 6 uur wordt de brievenbus van het Contactpunt Regularisatie voor de allerlaatste keer geleegd. Wie zijn zwart geld nadien aangeeft, wachten veel hogere boetes. (Belga/KVDA)

Er is de jongste dagen een ware stormloop voor de fiscale regularisatie van zwart geld in ruil voor een boete. Dat heeft alles te maken met de deadline voor de fiscale amnestie onder de huidige voorwaarden, die zondag om middernacht verstrijkt. Tot en met 25 juni hadden al 5.852 Belgen maar liefst 883 miljoen euro zwart geld aangegeven bij Financiën. De voorbije twee weken zijn daar nog maar eens 10.862 aangiften bij gekomen. Dat blijkt uit cijfers van minister van Financiën Koen Geens, zo schrijven de kranten Het Laatste Nieuws, De Tijd en De Standaard. Ter vergelijking: 2010 was tot nog toe het recordjaar met 2.419 aangiftes voor net geen 700 miljoen euro. Die cijfers zijn nu al ruimschoots overtroffen.Hogere boetes De ongeziene stormloop heeft alles te maken met de deadline voor de fiscale amnestie onder de huidige voorwaarden. Die verstrijkt zondag om middernacht. Maandagochtend, klokslag 6 uur wordt de brievenbus van het Contactpunt Regularisatie voor de allerlaatste keer geleegd. Wie zijn zwart geld nadien aangeeft, wachten veel hogere boetes. (Belga/KVDA)