Kredietbeoordelaar Standard & Poor's heeft de rating van Egypte verlaagd tot 'B-', dezelfde score als Griekenland. Aan de rating 'B-' is bovendien een negatieve outlook gekoppeld. Dat wil zeggen dat verdere verlagingen niet uitgesloten zijn.

Politieke spanningen

Door toenemende politieke spanningen in het drukst bevolkte Arabische land zou steun van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wel eens bevroren kunnen worden, argumenteert Standard & Poor's.

Volgens niet-officiële resultaten heeft een meerderheid van de Egyptische kiezers in een referendum voor een door de Moslimbroederschap en salafisten hervormde grondwet gestemd. De liberale oppositie vreest echter voor een islamisering van de wetgeving.

Het belangrijkste oppositieblok wil het resultaat van het referendum aanvechten. Volgens het Nationale Reddingsfront zijn tijdens de tweede stemronde de regels vele malen geschonden en werd er massaal fraude gepleegd.

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's heeft de rating van Egypte verlaagd tot 'B-', dezelfde score als Griekenland. Aan de rating 'B-' is bovendien een negatieve outlook gekoppeld. Dat wil zeggen dat verdere verlagingen niet uitgesloten zijn. Politieke spanningen Door toenemende politieke spanningen in het drukst bevolkte Arabische land zou steun van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wel eens bevroren kunnen worden, argumenteert Standard & Poor's. Volgens niet-officiële resultaten heeft een meerderheid van de Egyptische kiezers in een referendum voor een door de Moslimbroederschap en salafisten hervormde grondwet gestemd. De liberale oppositie vreest echter voor een islamisering van de wetgeving. Het belangrijkste oppositieblok wil het resultaat van het referendum aanvechten. Volgens het Nationale Reddingsfront zijn tijdens de tweede stemronde de regels vele malen geschonden en werd er massaal fraude gepleegd.