Ook S&P's vooruitzicht voor de verdere ontwikkeling van Spanjes kredietwaardigheid is negatief. Als Spanje afzakt naar C-niveau, zou de rente waarvoor Madrid kan lenen, tot onhoudbare hoogte kunnen stijgen.

Spanningen

S&P wijst op de dieper wordende recessie en de problemen in de bankensector in Spanje. Er is een risico voor de overheidsfinanciën door "stijgende economische en politieke druk".

De kredietbeoordelaar vreest dat de sociale spanningen in het land oplopen door de bezuinigingen en door de hoge werkloosheid.

Economie krimpt

In Spanje krimpt de economie dit jaar zoals verwacht met 1,5 procent, maar voor volgend jaar wordt rekening gehouden met een krimp van 1,3 procent, in plaats van 0,6 pct zoals eerder verwacht. (Belga/TV)

Ook S&P's vooruitzicht voor de verdere ontwikkeling van Spanjes kredietwaardigheid is negatief. Als Spanje afzakt naar C-niveau, zou de rente waarvoor Madrid kan lenen, tot onhoudbare hoogte kunnen stijgen.Spanningen S&P wijst op de dieper wordende recessie en de problemen in de bankensector in Spanje. Er is een risico voor de overheidsfinanciën door "stijgende economische en politieke druk". De kredietbeoordelaar vreest dat de sociale spanningen in het land oplopen door de bezuinigingen en door de hoge werkloosheid.Economie krimpt In Spanje krimpt de economie dit jaar zoals verwacht met 1,5 procent, maar voor volgend jaar wordt rekening gehouden met een krimp van 1,3 procent, in plaats van 0,6 pct zoals eerder verwacht. (Belga/TV)