Voornamelijk Belfius moet nog wat dingen uit het verleden opruimen.

S&P verwacht niet dat de Belgische staat dit jaar nog zal overgaan tot een privatisering van Belfius Bank, gered met 4 miljard euro van de belastingbetaler. Daarvoor is er volgens de kredietbeoordelaar geen dringende noodzaak, en bovendien heeft de bank nog wat werk om de risico's verder te verlagen.

Daling huizenprijzen

De verbeterende economische toestand in de eurozone zal volgens S&P leiden tot meer leningen aan bedrijven, terwijl de hypotheekverstrekking wellicht zal matigen door een te verwachten daling van de huizenprijzen.

De kredietbeoordelaar gaat uit van een daling van de Belgische residentiële vastgoedprijzen met naar schatting 3,5 procent dit jaar en 2,5 procent volgend jaar. "We zien wat risico op een ernstigere prijscorrectie, maar dat is momenteel niet ons voornaamste scenario", aldus nog S&P. (Belga/NS)

Voornamelijk Belfius moet nog wat dingen uit het verleden opruimen. S&P verwacht niet dat de Belgische staat dit jaar nog zal overgaan tot een privatisering van Belfius Bank, gered met 4 miljard euro van de belastingbetaler. Daarvoor is er volgens de kredietbeoordelaar geen dringende noodzaak, en bovendien heeft de bank nog wat werk om de risico's verder te verlagen.De verbeterende economische toestand in de eurozone zal volgens S&P leiden tot meer leningen aan bedrijven, terwijl de hypotheekverstrekking wellicht zal matigen door een te verwachten daling van de huizenprijzen. De kredietbeoordelaar gaat uit van een daling van de Belgische residentiële vastgoedprijzen met naar schatting 3,5 procent dit jaar en 2,5 procent volgend jaar. "We zien wat risico op een ernstigere prijscorrectie, maar dat is momenteel niet ons voornaamste scenario", aldus nog S&P. (Belga/NS)