De nieuwe cijfers zijn bekendgemaakt door het Amerikaans ministerie van Financiën.

De hoogte van de staatsschuld werd amper enkele uren voor de aanvang van de Democratische Conventie in Charlotte op de website van het ministerie gepubliceerd net en lokte al enkele aanvallen vanuit Republikeinse hoek op het beleid van president Barack Obama uit.

"Dit nieuws is nog een spijtige herinnering aan de verbroken belofte van Obama dat hij het deficit zou halveren", reageerde John Boehner, de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. (Belga/KVDA)

De nieuwe cijfers zijn bekendgemaakt door het Amerikaans ministerie van Financiën. De hoogte van de staatsschuld werd amper enkele uren voor de aanvang van de Democratische Conventie in Charlotte op de website van het ministerie gepubliceerd net en lokte al enkele aanvallen vanuit Republikeinse hoek op het beleid van president Barack Obama uit. "Dit nieuws is nog een spijtige herinnering aan de verbroken belofte van Obama dat hij het deficit zou halveren", reageerde John Boehner, de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. (Belga/KVDA)