Het Planbureau houdt er rekening mee dat de inflatie in ons land in 2012 afklokt op 2,6 procent en volgend jaar op 1,5 procent. Bij een eerdere prognose was er nog sprake van respectievelijk 2,7 en 1,6 procent.

De spilindex zou volgens de nieuwe vooruitzichten pas in januari volgend jaar worden overschreden, en niet in december van dit jaar zoals vorige maand werd voorspeld. Dat betekent dat de sociale uitkeringen pas in februari en de lonen van het overheidspersoneel pas in maart stijgen met 2 procent. In 2013 zou de spilindex slechts één keer overschreden worden.

De afgelopen maanden heeft het Planbureau de inflatievooruitzichten stelselmatig verlaagd. In maart werd nog rekening gehouden met een jaarinflatie van 3 procent. In diezelfde prognose was september de maand waarin de spilindex zou worden overschreden. (Belga/BO)

Het Planbureau houdt er rekening mee dat de inflatie in ons land in 2012 afklokt op 2,6 procent en volgend jaar op 1,5 procent. Bij een eerdere prognose was er nog sprake van respectievelijk 2,7 en 1,6 procent. De spilindex zou volgens de nieuwe vooruitzichten pas in januari volgend jaar worden overschreden, en niet in december van dit jaar zoals vorige maand werd voorspeld. Dat betekent dat de sociale uitkeringen pas in februari en de lonen van het overheidspersoneel pas in maart stijgen met 2 procent. In 2013 zou de spilindex slechts één keer overschreden worden.De afgelopen maanden heeft het Planbureau de inflatievooruitzichten stelselmatig verlaagd. In maart werd nog rekening gehouden met een jaarinflatie van 3 procent. In diezelfde prognose was september de maand waarin de spilindex zou worden overschreden. (Belga/BO)