De onrust rond de Europese schuldencrisis kwam donderdagnamiddag na een kort intermezzo dus weer stevig opzetten op de Europese beursvloer.

De negatieve toon werd woensdagnamiddag al gezet door de Italiaanse grootbank UniCredit, die stevig moet gaan braderen in aandelen om aan de nieuwe opgelegde kapitaalnormen van Europa te kunnen voldoen. UniCredit betaalde zijn prijs voor het gebradeer met een verlies van 17,27 procent tot 4,48 euro op de beurs van Milaan.

Evenmin bemoedigend waren de tegenvallende resultaten van de veiling van Frans staatspapier. Frankrijk moest bovendien een (licht) hogere rente toestaan om voldoende kapitaal op te halen. De langetermijnrente nam toe met 4 basispunten, maar uiteindelijk betaalt Frankrijk nog altijd maar 3,3 procent.

De Bel20 op Euronext Brussel moest donderdag 1,14 procent prijsgeven tot 2.096 punten. Zoals verwacht zijn het de bankaandelen die aan waarde inboeten. KBC verloor 8,36 procent tot 9,15 euro, Dexia ging 1,65 procent in de min tot 0,30 euro en verzekeraar Ageas zag 1,46 procent verdampen tot 1,28 euro.

De Europese sterindex EuroStoxx50 verloor donderdag 1,5 procent, terwijl de Europese eenheidsmunt tegenover de dollar tot zijn laagste peil in 16 maanden zakte.(BO)

De onrust rond de Europese schuldencrisis kwam donderdagnamiddag na een kort intermezzo dus weer stevig opzetten op de Europese beursvloer. De negatieve toon werd woensdagnamiddag al gezet door de Italiaanse grootbank UniCredit, die stevig moet gaan braderen in aandelen om aan de nieuwe opgelegde kapitaalnormen van Europa te kunnen voldoen. UniCredit betaalde zijn prijs voor het gebradeer met een verlies van 17,27 procent tot 4,48 euro op de beurs van Milaan.Evenmin bemoedigend waren de tegenvallende resultaten van de veiling van Frans staatspapier. Frankrijk moest bovendien een (licht) hogere rente toestaan om voldoende kapitaal op te halen. De langetermijnrente nam toe met 4 basispunten, maar uiteindelijk betaalt Frankrijk nog altijd maar 3,3 procent. De Bel20 op Euronext Brussel moest donderdag 1,14 procent prijsgeven tot 2.096 punten. Zoals verwacht zijn het de bankaandelen die aan waarde inboeten. KBC verloor 8,36 procent tot 9,15 euro, Dexia ging 1,65 procent in de min tot 0,30 euro en verzekeraar Ageas zag 1,46 procent verdampen tot 1,28 euro. De Europese sterindex EuroStoxx50 verloor donderdag 1,5 procent, terwijl de Europese eenheidsmunt tegenover de dollar tot zijn laagste peil in 16 maanden zakte.(BO)