Tijdens een informele persbijeenkomst maakte De Guindos de negatieve groei concreet door de kwartaalkrimp op 0,2 à 0,3 procent te ramen.

In het eerste kwartaal nam de Spaanse economie nog toe met 0,4 procent, zakte tot 0,2 procent in het tweede kwartaal en belandde in het derde kwartaal op het nulpunt.

De minister van Economie de Guindos maakt zich voor de twee volgende kwartalen naar eigen zeggen geen illusies, al wilde hij het gevreesde woord 'recessie' niet uitspreken.

Het bruto binnenlands product (bbp) van het Zuid-Europese land zakte van 3,7 procent in 2009 tot 0,1 procent in 2010. Economen houden er rekening mee dat Spanje eind 2011 begin 2012 in een recessie belandt. Dat zou dan opnieuw het geval zijn sinds het land begin 2010 uit een recessieperiode van meer dan 18 maanden klauterde.

Luis de Guindos werd op 22 december door de nieuwe premier Mariano Rajoy aangeduid als de minister van Economie die Spanje door een taai decennium moet loodsen. (Belga/BO)

Tijdens een informele persbijeenkomst maakte De Guindos de negatieve groei concreet door de kwartaalkrimp op 0,2 à 0,3 procent te ramen.In het eerste kwartaal nam de Spaanse economie nog toe met 0,4 procent, zakte tot 0,2 procent in het tweede kwartaal en belandde in het derde kwartaal op het nulpunt.De minister van Economie de Guindos maakt zich voor de twee volgende kwartalen naar eigen zeggen geen illusies, al wilde hij het gevreesde woord 'recessie' niet uitspreken. Het bruto binnenlands product (bbp) van het Zuid-Europese land zakte van 3,7 procent in 2009 tot 0,1 procent in 2010. Economen houden er rekening mee dat Spanje eind 2011 begin 2012 in een recessie belandt. Dat zou dan opnieuw het geval zijn sinds het land begin 2010 uit een recessieperiode van meer dan 18 maanden klauterde. Luis de Guindos werd op 22 december door de nieuwe premier Mariano Rajoy aangeduid als de minister van Economie die Spanje door een taai decennium moet loodsen. (Belga/BO)