Spanje kwam in het tweede kwartaal van 2008 in een periode van recessie terecht, als gevolg van de economische crisis en een kelderende vastgoedmarkt.

De Spaanse economie had zes maanden langer nodig dan de andere landen van de eurozone om de krimpende economie te bezweren.

Vorige week verlaagde kredietbeoordeler Standard & Poor's de rating van Spanje. Samen met Portugal lijdt Spanje het zwaarst onder de malaise op de financiële markten door het Griekse drama. Het Zuid-Europese land kampt met een begrotingstekort van 11,2 procent, het derde grootste tekort van de eurozone.

Spanje kwam in het tweede kwartaal van 2008 in een periode van recessie terecht, als gevolg van de economische crisis en een kelderende vastgoedmarkt. De Spaanse economie had zes maanden langer nodig dan de andere landen van de eurozone om de krimpende economie te bezweren. Vorige week verlaagde kredietbeoordeler Standard & Poor's de rating van Spanje. Samen met Portugal lijdt Spanje het zwaarst onder de malaise op de financiële markten door het Griekse drama. Het Zuid-Europese land kampt met een begrotingstekort van 11,2 procent, het derde grootste tekort van de eurozone.