Dat schrijft De Standaard.

De vier grootbanken, ING, Belfius, KBC en BNP Paribas Fortis, hebben sinds 2011 hun spaarrente veel sneller laten dalen dan de kleinere nichespelers op de markt voor spaarboekjes. Het rendementsverschil tussen de best en slechtst renderende rekeningen is daardoor sterk gestegen.

In 2011 bracht de gulste spaarrekening nog ruim dubbel zoveel op als een klassiek spaarboekje. Vorig jaar was dat al vijf keer zoveel. Het komende jaar zou de kloof kunnen toenemen tot een factor acht.

Het beste spaarboekje op de Belgische markt, Distingo Plus van PSA Bank, brengt 2,00 procent op, achtmaal zoveel als de 0,25 procent van het klassieke KBC-boekje.

De vaststelling dat de Belgische spaarmarkt steeds verder polariseert, komt van de website Spaargids.be.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Standaard. De vier grootbanken, ING, Belfius, KBC en BNP Paribas Fortis, hebben sinds 2011 hun spaarrente veel sneller laten dalen dan de kleinere nichespelers op de markt voor spaarboekjes. Het rendementsverschil tussen de best en slechtst renderende rekeningen is daardoor sterk gestegen. In 2011 bracht de gulste spaarrekening nog ruim dubbel zoveel op als een klassiek spaarboekje. Vorig jaar was dat al vijf keer zoveel. Het komende jaar zou de kloof kunnen toenemen tot een factor acht. Het beste spaarboekje op de Belgische markt, Distingo Plus van PSA Bank, brengt 2,00 procent op, achtmaal zoveel als de 0,25 procent van het klassieke KBC-boekje. De vaststelling dat de Belgische spaarmarkt steeds verder polariseert, komt van de website Spaargids.be. (Belga/RR)