Volgens de Spaanse krant ABC, die zich baseert op een voorlopig rapport van twee auditkantoren, is de Spaanse minister van Economie Luis de Guindos al op de hoogte van het bedrag van 60 tot 65 miljard.

De Spaanse krant geeft ook een lijstje mee van welk bedrag bij welke bank terechtkomt:

Het genationaliseerde Bankia zou 19 miljard euro opslorpen. De eveneens door de staat gecontroleerde Novagalicia en CatalunyaCaixa zouden elk 10 miljard euro ontvangen. De grootste banken, zoals Santander en BBVA, zouden geen Europese steun nodig hebben.

De specifieke bedragen voor elke bank afzonderlijk zullen volgens ABC niet verduidelijkt worden in het definitieve rapport van de auditkantoren Oliver Wyman en Roland Berger. Dat rapport wordt op 21 juni voorgesteld. De gedetailleerde bedragen worden bekendgemaakt in het het rapport van vier andere bedrijven, dat gepland is voor eind juli.

Spanje bereikte het afgelopen weekend al een akkoord met zijn
Europese partners over een reddingsplan voor zijn banken. Europa maakte daar 100 miljard euro voor vrij. (Belga/BO)

Volgens de Spaanse krant ABC, die zich baseert op een voorlopig rapport van twee auditkantoren, is de Spaanse minister van Economie Luis de Guindos al op de hoogte van het bedrag van 60 tot 65 miljard. De Spaanse krant geeft ook een lijstje mee van welk bedrag bij welke bank terechtkomt:Het genationaliseerde Bankia zou 19 miljard euro opslorpen. De eveneens door de staat gecontroleerde Novagalicia en CatalunyaCaixa zouden elk 10 miljard euro ontvangen. De grootste banken, zoals Santander en BBVA, zouden geen Europese steun nodig hebben. De specifieke bedragen voor elke bank afzonderlijk zullen volgens ABC niet verduidelijkt worden in het definitieve rapport van de auditkantoren Oliver Wyman en Roland Berger. Dat rapport wordt op 21 juni voorgesteld. De gedetailleerde bedragen worden bekendgemaakt in het het rapport van vier andere bedrijven, dat gepland is voor eind juli. Spanje bereikte het afgelopen weekend al een akkoord met zijn Europese partners over een reddingsplan voor zijn banken. Europa maakte daar 100 miljard euro voor vrij. (Belga/BO)