De Britse regering heeft om te beginnen haar prognoses voor de economische groei voor 2011 aanzienlijk verlaagd naar 0,9 procent tegenover een eerdere raming van 1,7 procent.

In 2012 komen er volgens de nieuwe prognoses pas echte donkere wolken boven het VK hangen. Voor 2012 wordt vandaag gerekend op een toename van het bbp met 0,7 procent tegenover een groei met 2,5 procent bij een eerste prognose.

Minister van Financiën George Osborne moest toegeven dat het Verenigd Koninkrijk niet immuun blijft voor de uitdijende crisis van de eurozone. Er zal in ieder geval fors worden geïnvesteerd in infrastructuur om de economie aanzwengelen. De komende tien jaar wordt er voor minstens 30 miljard pond (35 miljard euro) geïnvesteerd in nieuwe wegen, spoorwegen, luchthavens en elektrische centrales.

Staking

Woensdag 30 november krijgt Groot-Brittannië alvast af te rekenen met een massale staking tegen de pensioenhervorming van de regering-Cameron. De vakbonden kondigden acties aan in scholen, ziekenhuizen en bij de grenscontroles. Ambtenaren werd opgeroepen om het werk woensdag neer te leggen uit protest tegen de geplande pensioenhervorming. De pensioenhervorming maakt deel uit van een draconisch besparingsplan van de Britse regering.

Verwacht wordt dat de nationale actie ook hinder zal meebrengen voor het luchtverkeer en het spoor van en naar ons land. Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines roept haar reizigers die woensdag het vliegtuig nemen in Londen op om op tijd naar de luchthaven te komen. Er wordt vertraging verwacht bij de grenscontroles. Bij hst-operator Eurostar wordt eveneens rekening gehouden met eventuele vertragingen. (Belga/BO)

De Britse regering heeft om te beginnen haar prognoses voor de economische groei voor 2011 aanzienlijk verlaagd naar 0,9 procent tegenover een eerdere raming van 1,7 procent. In 2012 komen er volgens de nieuwe prognoses pas echte donkere wolken boven het VK hangen. Voor 2012 wordt vandaag gerekend op een toename van het bbp met 0,7 procent tegenover een groei met 2,5 procent bij een eerste prognose.Minister van Financiën George Osborne moest toegeven dat het Verenigd Koninkrijk niet immuun blijft voor de uitdijende crisis van de eurozone. Er zal in ieder geval fors worden geïnvesteerd in infrastructuur om de economie aanzwengelen. De komende tien jaar wordt er voor minstens 30 miljard pond (35 miljard euro) geïnvesteerd in nieuwe wegen, spoorwegen, luchthavens en elektrische centrales.StakingWoensdag 30 november krijgt Groot-Brittannië alvast af te rekenen met een massale staking tegen de pensioenhervorming van de regering-Cameron. De vakbonden kondigden acties aan in scholen, ziekenhuizen en bij de grenscontroles. Ambtenaren werd opgeroepen om het werk woensdag neer te leggen uit protest tegen de geplande pensioenhervorming. De pensioenhervorming maakt deel uit van een draconisch besparingsplan van de Britse regering.Verwacht wordt dat de nationale actie ook hinder zal meebrengen voor het luchtverkeer en het spoor van en naar ons land. Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines roept haar reizigers die woensdag het vliegtuig nemen in Londen op om op tijd naar de luchthaven te komen. Er wordt vertraging verwacht bij de grenscontroles. Bij hst-operator Eurostar wordt eveneens rekening gehouden met eventuele vertragingen. (Belga/BO)