De Japanse premier Shinzo Abe zal wellicht de chef van de Aziatische Ontwikkelingsbank, Haruhiko Kuroda, benoemen tot nieuwe gouverneur van de Japanse centrale bank. Het nieuws doet de Japanse beurzen opveren en de waarde van de yen dalen. Op de beurs van Tokio steeg de toonaangevende Nikkei 225-index met 2,4 procent. De yen viel terug tot zijn laagste waarde ten opzichte van de dollar in maar liefst 33 maanden.

Versoepelen

Haruhiko Kuroda (68) geldt als een bondgenoot van premier Shinzo Abe als het gaat om het drastisch versoepelen van het monetaire beleid om de Japanse economie aan te zwengelen.

De website van de krant Asahi Shimbun meldde dat Kuroda een man is die agressief gaat ingrijpen om te voorkomen dat de yen, samen met Japanse producten, steeds duurder wordt.

Pensioen

Abe werft momenteel steun in het parlement voor de benoeming van Kuroda. De huidige conservatieve bankgouverneur Masaaki Shirakawa gaat samen met zijn twee plaatsvervangers op 19 maart met pensioen. (ANP/Bloomberg/KVDA)

De Japanse premier Shinzo Abe zal wellicht de chef van de Aziatische Ontwikkelingsbank, Haruhiko Kuroda, benoemen tot nieuwe gouverneur van de Japanse centrale bank. Het nieuws doet de Japanse beurzen opveren en de waarde van de yen dalen. Op de beurs van Tokio steeg de toonaangevende Nikkei 225-index met 2,4 procent. De yen viel terug tot zijn laagste waarde ten opzichte van de dollar in maar liefst 33 maanden. Versoepelen Haruhiko Kuroda (68) geldt als een bondgenoot van premier Shinzo Abe als het gaat om het drastisch versoepelen van het monetaire beleid om de Japanse economie aan te zwengelen. De website van de krant Asahi Shimbun meldde dat Kuroda een man is die agressief gaat ingrijpen om te voorkomen dat de yen, samen met Japanse producten, steeds duurder wordt. Pensioen Abe werft momenteel steun in het parlement voor de benoeming van Kuroda. De huidige conservatieve bankgouverneur Masaaki Shirakawa gaat samen met zijn twee plaatsvervangers op 19 maart met pensioen. (ANP/Bloomberg/KVDA)