Mirow sprak voor de Reform Club, een denkgroep in Londen, en zei dat de explosieve toename van de openbare schulden "waarschijnlijk het meest schadelijke, rechtstreekse gevolg van de crisis is", dat het economische herstel bedreigt.

De zware schuld weegt op de openbare financiën en op de capaciteiten van de banken om te lenen aan de privé-sector, benadrukte hij tijdens een speech. "De sterke toename van de openbare schulden zal een generatie lang gevolgen hebben voor de westerse belastingbetalers", zei Mirow. Wel merkte hij op dat de landen in Oost-Europa en Centraal-Azië waar de EBWO actief is, "minder getroffen waren".

Mirow pleitte voor strenge begrotingsdisclipine. Er is niet alleen de druk van de financiële markten, zei hij, maar het terugschroeven van de tekorten is ook nodig om de onzekerheid weg te nemen "die het consumentenvertrouwen ondermijnt" en dus weegt op de groei.

Mirow spoorde de Europese Unie ook aan om meer te doen om haar concurrentieposititie te verbeteren, maar ook om tot beter bestuur te komen in de lidstaten. Daarbij hoopt hij dat de "stimulansen voor de nieuwe leden behouden blijven na hun toetreding".

Mirow sprak voor de Reform Club, een denkgroep in Londen, en zei dat de explosieve toename van de openbare schulden "waarschijnlijk het meest schadelijke, rechtstreekse gevolg van de crisis is", dat het economische herstel bedreigt. De zware schuld weegt op de openbare financiën en op de capaciteiten van de banken om te lenen aan de privé-sector, benadrukte hij tijdens een speech. "De sterke toename van de openbare schulden zal een generatie lang gevolgen hebben voor de westerse belastingbetalers", zei Mirow. Wel merkte hij op dat de landen in Oost-Europa en Centraal-Azië waar de EBWO actief is, "minder getroffen waren". Mirow pleitte voor strenge begrotingsdisclipine. Er is niet alleen de druk van de financiële markten, zei hij, maar het terugschroeven van de tekorten is ook nodig om de onzekerheid weg te nemen "die het consumentenvertrouwen ondermijnt" en dus weegt op de groei. Mirow spoorde de Europese Unie ook aan om meer te doen om haar concurrentieposititie te verbeteren, maar ook om tot beter bestuur te komen in de lidstaten. Daarbij hoopt hij dat de "stimulansen voor de nieuwe leden behouden blijven na hun toetreding".