Saudi-Arabië wil de olieprijs opnieuw "op een fair niveau brengen", citeert de krant een kabinetslid. Het zou gaan om een prijs rond de 100 dollar per vat.

Momenteel kost een vat Brent-olie, afkomstig uit de Noordzee, meer dan 124 dollar en de Amerikaanse West Texas Intermediate iets meer dan 107 dollar.

Volgens een analist van Commerzbank is de olie-uitvoer van Saudi-Arabië naar de VS de voorbije weken al flink gestegen. De eerste tien weken zou er al een kwart meer zijn ingevoerd dan in dezelfde periode vorig jaar. "Met 1,5 miljoen vaten per dag gaat het om de grootste aanvoer sinds midden 2008."

Dinsdag daalde de olieprijs op de beurs in New York, voor de eerste keer in drie dagen. (DPA/BLoomberg/KVDA)

Saudi-Arabië wil de olieprijs opnieuw "op een fair niveau brengen", citeert de krant een kabinetslid. Het zou gaan om een prijs rond de 100 dollar per vat. Momenteel kost een vat Brent-olie, afkomstig uit de Noordzee, meer dan 124 dollar en de Amerikaanse West Texas Intermediate iets meer dan 107 dollar. Volgens een analist van Commerzbank is de olie-uitvoer van Saudi-Arabië naar de VS de voorbije weken al flink gestegen. De eerste tien weken zou er al een kwart meer zijn ingevoerd dan in dezelfde periode vorig jaar. "Met 1,5 miljoen vaten per dag gaat het om de grootste aanvoer sinds midden 2008." Dinsdag daalde de olieprijs op de beurs in New York, voor de eerste keer in drie dagen. (DPA/BLoomberg/KVDA)