S&P heeft het land op CreditWatch Negative gezet, wat betekent dat de kredietwaardering van Griekenland kan worden verlaagd.

Volgens de kredietbeoordelaar zijn de plannen van de nieuwe regering onder leiding van premier Alexis Tsipras niet te rijmen met de afspraken die zijn gemaakt tussen de vorige regering en de internationale geldschieters van Griekenland.

Als de nieuwe regering geen deal kan sluiten met de trojka - de EU, het IMF en de ECB - over de leningen aan het land, kan dat de kredietwaardigheid van Griekenland onder druk zetten en leiden tot een afwaardering, ludit het.

De Griekse kredietbeoordeling staat nu bij S&P op 'B', wat inhoudt dat beleggers flinke risico's nemen als ze investeren in Griekse staatsleningen. (ANP/BO)

S&P heeft het land op CreditWatch Negative gezet, wat betekent dat de kredietwaardering van Griekenland kan worden verlaagd. Volgens de kredietbeoordelaar zijn de plannen van de nieuwe regering onder leiding van premier Alexis Tsipras niet te rijmen met de afspraken die zijn gemaakt tussen de vorige regering en de internationale geldschieters van Griekenland. Als de nieuwe regering geen deal kan sluiten met de trojka - de EU, het IMF en de ECB - over de leningen aan het land, kan dat de kredietwaardigheid van Griekenland onder druk zetten en leiden tot een afwaardering, ludit het. De Griekse kredietbeoordeling staat nu bij S&P op 'B', wat inhoudt dat beleggers flinke risico's nemen als ze investeren in Griekse staatsleningen. (ANP/BO)