Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft vandaag de AAA-rating en de stabiele outlook van Frankrijk bevestigd.

"We hebben vertrouwen in de AAA-rating van Frankrijk", zei Carol Sirou, het hoofd van S&P in Frankrijk, in een interview met de Franse radiozender RTL.

Ze weigerde in te gaan op geruchten dat de rating de tweede grootste economie van de eurozone bedreigd werd door een verlaging. De ongerustheid over de Franse kredietwaardigheid vorige week deed de Europese beurzen kelderen, waarna de andere grote ratingbureaus, Moody's en Fitch, lieten weten dat ze hun toprating voor Frankrijk behouden.

Frankrijk wordt beschouwd als de zwakke schakel tussen de eurolanden met een toprating. Onze zuiderburen hebben immers een grotere overheidsschuld en begrotingstekort dan de andere vijf AAA-eurolanden (Duitsland, Finland, Luxemburg, Nederland en Oostenrijk). (KVDA)

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft vandaag de AAA-rating en de stabiele outlook van Frankrijk bevestigd. "We hebben vertrouwen in de AAA-rating van Frankrijk", zei Carol Sirou, het hoofd van S&P in Frankrijk, in een interview met de Franse radiozender RTL. Ze weigerde in te gaan op geruchten dat de rating de tweede grootste economie van de eurozone bedreigd werd door een verlaging. De ongerustheid over de Franse kredietwaardigheid vorige week deed de Europese beurzen kelderen, waarna de andere grote ratingbureaus, Moody's en Fitch, lieten weten dat ze hun toprating voor Frankrijk behouden. Frankrijk wordt beschouwd als de zwakke schakel tussen de eurolanden met een toprating. Onze zuiderburen hebben immers een grotere overheidsschuld en begrotingstekort dan de andere vijf AAA-eurolanden (Duitsland, Finland, Luxemburg, Nederland en Oostenrijk). (KVDA)