De krant De Tijd bracht dinsdag een bericht over de forse toename
van de kost van tijdskrediet. De krant had zich gebaseerd op de
databanken van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA), maar die blijken niet correct.

Dinsdag geeft de RVA toe dat er een rekenfout werd gemaakt. Dat betekent dat de kostprijs van het tijdskrediet tussen 2001 en 2011 geen 24 maar 3 maal hoger is geworden. De rekenfout zou zijn gemaakt bij het omzetten van bedragen in Belgische frank naar euro. Bovendien sluit de RVA niet uit dat er nog fouten werden gemaakt bij de gegevens voor 2000 en 2001.

Het kostenplaatje van de uitgaven voor tijdskrediet en aanverwante systemen in 2001 bedraagt dus 280 miljoen euro in plaats van de eerder gemelde 34 miljoen. In tien jaar tijd is dat bedrag opgelopen van 280 tot 817 miljoen, wat ongeveer overeenstemt met een verdrievoudiging. (Belga/BO)

De krant De Tijd bracht dinsdag een bericht over de forse toename van de kost van tijdskrediet. De krant had zich gebaseerd op de databanken van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA), maar die blijken niet correct.Dinsdag geeft de RVA toe dat er een rekenfout werd gemaakt. Dat betekent dat de kostprijs van het tijdskrediet tussen 2001 en 2011 geen 24 maar 3 maal hoger is geworden. De rekenfout zou zijn gemaakt bij het omzetten van bedragen in Belgische frank naar euro. Bovendien sluit de RVA niet uit dat er nog fouten werden gemaakt bij de gegevens voor 2000 en 2001. Het kostenplaatje van de uitgaven voor tijdskrediet en aanverwante systemen in 2001 bedraagt dus 280 miljoen euro in plaats van de eerder gemelde 34 miljoen. In tien jaar tijd is dat bedrag opgelopen van 280 tot 817 miljoen, wat ongeveer overeenstemt met een verdrievoudiging. (Belga/BO)