Het aantal werklozen met een uitkering in België is in juni met 5,5 procent toegenomen in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA).


De RVA telde in juni van dit jaar 431.532 uitekeringsgerchtigde werklozen. Dat zijn er 22.499 - of 5,5 procent - meer dan in juni vorig jaar. Rekening houdend met seizoensschommelingen maakte de RVA ook de berekening voor het driemaandelijkse gemiddelde.

De afgelopen drie maanden - april, mei, juni - deed in ons land gemiddeld 3,9 procent meer werklozen een beroep op een uitkering dan tijdens dezelfde periode in 2012. Dat is een toename met 16.127 uitkeringsgerechtigde werklozen.

De toename van de werkloosheid is meer opmerkelijk bij mannen (+8,3 procent) dan bij vrouwen (+2,3 procent), en het grootst in het Vlaams gewest. In Vlaanderen kwamen er in vergelijking met vorig jaar 9,2 procent werklozen bij, in Wallonië en Brussel respectievelijk 4,1 en 1,8 procent.

Net als uit andere werkloosheidsstatistieken blijkt, zijn het opnieuw de jongeren die het meest te lijden hebben onder de woekerende werkloosheid. In de categorie van de jongeren (-25 jaar) werd in juni een toename met 9,2 procent genoteerd. Voor de middenleeftijdsgroep is er een toename met 5,8 procent, terwijl het aantal werkloze 50-plussers met 'amper' 3,1 procent toegenomen is. (BO)

Het aantal werklozen met een uitkering in België is in juni met 5,5 procent toegenomen in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). De RVA telde in juni van dit jaar 431.532 uitekeringsgerchtigde werklozen. Dat zijn er 22.499 - of 5,5 procent - meer dan in juni vorig jaar. Rekening houdend met seizoensschommelingen maakte de RVA ook de berekening voor het driemaandelijkse gemiddelde.De afgelopen drie maanden - april, mei, juni - deed in ons land gemiddeld 3,9 procent meer werklozen een beroep op een uitkering dan tijdens dezelfde periode in 2012. Dat is een toename met 16.127 uitkeringsgerechtigde werklozen.De toename van de werkloosheid is meer opmerkelijk bij mannen (+8,3 procent) dan bij vrouwen (+2,3 procent), en het grootst in het Vlaams gewest. In Vlaanderen kwamen er in vergelijking met vorig jaar 9,2 procent werklozen bij, in Wallonië en Brussel respectievelijk 4,1 en 1,8 procent.Net als uit andere werkloosheidsstatistieken blijkt, zijn het opnieuw de jongeren die het meest te lijden hebben onder de woekerende werkloosheid. In de categorie van de jongeren (-25 jaar) werd in juni een toename met 9,2 procent genoteerd. Voor de middenleeftijdsgroep is er een toename met 5,8 procent, terwijl het aantal werkloze 50-plussers met 'amper' 3,1 procent toegenomen is. (BO)