Warren Buffett, CEO van Berkshire Hathaway, heeft in een interview met de Amerikaanse televisiezender ABC verklaard dat de huidige (gunstige) belastingtarieven voor de hoogste inkomens tegen eind 2010 beter komen te vervallen.

Buffett reageert daarmee op het plan van de VS-regering om enkele fiscale gunstmaatregelen, die dateren van het Bush-tijdperk, te verlengen. Zo zouden verregaande belastingverlagingen blijven gelden voor een jaarlijks gezinsinkomen van 250.000 dollar of 200.000 dollar voor een alleenstaande.

Buffett is van oordeel dat er niet dieper mag worden gesneden in het budget van de lagere of middeninkomens in de VS door de belastingen te verhogen. Zelfs de gegoede burgerij hoeft niet meer belastingen te betalen, vindt hij, maar "ik denk dat de mensen met de grootste inkomens - zoals ikzelf - veel meer belastingen moeten betalen. We hebben het beter dan ooit tevoren, " zei Buffett in het televisie-interview.

Volgens Buffett hebben de rijken in de VS altijd beweerd dat de economie baat heeft bij lagere belastingtarieven voor de grote vermogens, omdat die dan meer gaan spenderen en de welvaart doorsijpelt naar de lagere regionen. De laatste tien jaar hebben uitgewezen dat dat plaatje niet blijkt te kloppen, aldus de miljardair.

Warren Buffett, CEO van Berkshire Hathaway, heeft in een interview met de Amerikaanse televisiezender ABC verklaard dat de huidige (gunstige) belastingtarieven voor de hoogste inkomens tegen eind 2010 beter komen te vervallen. Buffett reageert daarmee op het plan van de VS-regering om enkele fiscale gunstmaatregelen, die dateren van het Bush-tijdperk, te verlengen. Zo zouden verregaande belastingverlagingen blijven gelden voor een jaarlijks gezinsinkomen van 250.000 dollar of 200.000 dollar voor een alleenstaande.Buffett is van oordeel dat er niet dieper mag worden gesneden in het budget van de lagere of middeninkomens in de VS door de belastingen te verhogen. Zelfs de gegoede burgerij hoeft niet meer belastingen te betalen, vindt hij, maar "ik denk dat de mensen met de grootste inkomens - zoals ikzelf - veel meer belastingen moeten betalen. We hebben het beter dan ooit tevoren, " zei Buffett in het televisie-interview. Volgens Buffett hebben de rijken in de VS altijd beweerd dat de economie baat heeft bij lagere belastingtarieven voor de grote vermogens, omdat die dan meer gaan spenderen en de welvaart doorsijpelt naar de lagere regionen. De laatste tien jaar hebben uitgewezen dat dat plaatje niet blijkt te kloppen, aldus de miljardair.