Belfius biedt voor de volkslening op 5 jaar nog een rente van 0,85 procent. Voordien stond de rente op 1,05 procent. Bij de start van de volkslening begin dit jaar, was er nog een rente van 1,80 procent op de volkslening met een looptijd van 5 jaar.

Volgens de website spaargids.be is de kortstlopende Belfius-volkslening de eerste waarvan de brutorente onder 1 procent zakt. Een volkslening op 6 jaar levert bij Belfius voortaan een rente op van precies 1 procent.

De rentevoeten lopen geleidelijk op, tot 1,60 procent voor de volksleningen op 10 jaar (tegen 2,70 procent bij de lancering).

Ook de rente op kasbons en termijnrekeningen van Belfius Bank gaat verder omlaag. De nieuwe rentevoeten voor die producten variëren van 0,25 procent bij een looptijd van 1 jaar, tot 1,60 procent voor een looptijd van 10 jaar.

Eind juli hadden de banken met de volkslening ruim 1,6 miljard euro opgehaald, meldt Febelfin, de federatie van de financiële sector, maandag. (Belga/BO)

Belfius biedt voor de volkslening op 5 jaar nog een rente van 0,85 procent. Voordien stond de rente op 1,05 procent. Bij de start van de volkslening begin dit jaar, was er nog een rente van 1,80 procent op de volkslening met een looptijd van 5 jaar. Volgens de website spaargids.be is de kortstlopende Belfius-volkslening de eerste waarvan de brutorente onder 1 procent zakt. Een volkslening op 6 jaar levert bij Belfius voortaan een rente op van precies 1 procent. De rentevoeten lopen geleidelijk op, tot 1,60 procent voor de volksleningen op 10 jaar (tegen 2,70 procent bij de lancering).Ook de rente op kasbons en termijnrekeningen van Belfius Bank gaat verder omlaag. De nieuwe rentevoeten voor die producten variëren van 0,25 procent bij een looptijd van 1 jaar, tot 1,60 procent voor een looptijd van 10 jaar. Eind juli hadden de banken met de volkslening ruim 1,6 miljard euro opgehaald, meldt Febelfin, de federatie van de financiële sector, maandag. (Belga/BO)