Dat schrijft de krant De Tijd dinsdag.

Volgens De Tijd kopen beleggers massaal veilig geachte staatsobligaties en eisen ze daar nauwelijks rendement voor. "Omdat ze bang zijn voor deflatie", zo weet Michael De Man, obligatiespecialist bij KBC.

De krant De Morgen bericht intussen dat het renteverschil met Duitsland sinds de federale verkiezingen gehalveerd is. De kapitaalmarkten hebben opnieuw vertrouwen in de Belgische staat en de schatkist heeft dit jaar al 28,53 miljard euro opgehaald. "De aanslepende formatiegesprekken lijken de beleggers dus siberisch te laten", besluit de krant.

Dat schrijft de krant De Tijd dinsdag. Volgens De Tijd kopen beleggers massaal veilig geachte staatsobligaties en eisen ze daar nauwelijks rendement voor. "Omdat ze bang zijn voor deflatie", zo weet Michael De Man, obligatiespecialist bij KBC. De krant De Morgen bericht intussen dat het renteverschil met Duitsland sinds de federale verkiezingen gehalveerd is. De kapitaalmarkten hebben opnieuw vertrouwen in de Belgische staat en de schatkist heeft dit jaar al 28,53 miljard euro opgehaald. "De aanslepende formatiegesprekken lijken de beleggers dus siberisch te laten", besluit de krant.