Als gevolg van de lage rentes zullen enkele instellingen volgens Spaargids.be wellicht pas de komende dagen met hun campagnetarief uitpakken.

Tijdens het vorige autosalon kon bij Beobank al geleend worden aan 1,99 procent. Beobank was volgens Spaargids.be toen de enige bank met een rente onder de 2 procent. Dit jaar zijn er liefst vijf banken die minder dan 2 procent geven.

Waakzaam blijven

Beobank neemt wederom het voortouw, met een tarief van 1,89 procent. Voor een lening van 10.000 euro op 48 maanden komt dat neer op een maandelijkse aflossing van 216,40 euro.

Op de hele looptijd betaalt men daardoor naast het kapitaal ook 387,20 euro aan intresten. In 2010 bedroeg het tarief van Beobank nog 4,95 procent. Na Beobank volgen Axa (1,9 pct), BNP Paribas Fortis (1,9 pct), ING (1,95 pct), KBC (1,95 pct) en Belfius (2,1 pct).

Spaargids.be roept kredietnemers evenwel op om waakzaam te blijven, aangezien bij een aantal instellingen de tarieven nog altijd behoorlijk hoog liggen.

Een financiering afsluiten kan bovendien dikwijls ook bij de autoconstructeur zelf, "en niet zelden tegen 0 procent". "Maar dan verlies je misschien een korting op de aankoop of gratis accessoires. Best reken je dan uit wat het goedkoopste is. Zeker nu met de lage rente", klinkt het. (Belga/NS)

Als gevolg van de lage rentes zullen enkele instellingen volgens Spaargids.be wellicht pas de komende dagen met hun campagnetarief uitpakken.Tijdens het vorige autosalon kon bij Beobank al geleend worden aan 1,99 procent. Beobank was volgens Spaargids.be toen de enige bank met een rente onder de 2 procent. Dit jaar zijn er liefst vijf banken die minder dan 2 procent geven.Beobank neemt wederom het voortouw, met een tarief van 1,89 procent. Voor een lening van 10.000 euro op 48 maanden komt dat neer op een maandelijkse aflossing van 216,40 euro. Op de hele looptijd betaalt men daardoor naast het kapitaal ook 387,20 euro aan intresten. In 2010 bedroeg het tarief van Beobank nog 4,95 procent. Na Beobank volgen Axa (1,9 pct), BNP Paribas Fortis (1,9 pct), ING (1,95 pct), KBC (1,95 pct) en Belfius (2,1 pct).Spaargids.be roept kredietnemers evenwel op om waakzaam te blijven, aangezien bij een aantal instellingen de tarieven nog altijd behoorlijk hoog liggen.Een financiering afsluiten kan bovendien dikwijls ook bij de autoconstructeur zelf, "en niet zelden tegen 0 procent". "Maar dan verlies je misschien een korting op de aankoop of gratis accessoires. Best reken je dan uit wat het goedkoopste is. Zeker nu met de lage rente", klinkt het. (Belga/NS)