Een jaar geleden schatte de Amerikaanse overheid de totale kost van het reddingsplan nog op 500 miljard dollar. Nu zou de overheid ongeveer 202 miljard dollar verliezen. Het zou ook ongeveer 115 miljard dollar verdienen door het reddingsplan, onder meer door het overkopen van producten die zijn gebaseerd op subprime-hypotheken. Daardoor zou de totale kost uitkomen op 87 miljard dollar.

In de brief zei minister Geithner dat de regering de nog lopende reddingsplannen zo snel mogelijk zal laten uitdoven omdat de financiële sector zich heeft hersteld. Hij wees er echter op dat dit herstel nog zeer broos is en de economie nog steeds zwaar is getekend door de crisis.

Een jaar geleden schatte de Amerikaanse overheid de totale kost van het reddingsplan nog op 500 miljard dollar. Nu zou de overheid ongeveer 202 miljard dollar verliezen. Het zou ook ongeveer 115 miljard dollar verdienen door het reddingsplan, onder meer door het overkopen van producten die zijn gebaseerd op subprime-hypotheken. Daardoor zou de totale kost uitkomen op 87 miljard dollar. In de brief zei minister Geithner dat de regering de nog lopende reddingsplannen zo snel mogelijk zal laten uitdoven omdat de financiële sector zich heeft hersteld. Hij wees er echter op dat dit herstel nog zeer broos is en de economie nog steeds zwaar is getekend door de crisis.